Nyheter

2010 December 10

Företrädesemission övertecknad

Pressmeddelande 2010-12-10



ECOMB: Företrädesemission övertecknad

ECOMBs företrädesemission om 7,5 miljoner kronor blev övertecknad. Totalt tecknades aktier för 10,2 miljoner kronor, vilket motsvarar en överteckning om 36 procent. ECOMBs styrelse har därför beslutat att ta övertilldelningsoptionen på 1,2 miljoner kronor i anspråk.

Genom Erbjudandet (företrädesemissionen + övertilldelningsoptionen) tillförs ECOMB 8,7 miljoner kronor före emissionskostnader. Företrädesemissionen var garanterad till 5 miljoner kronor via Tibia Konsult AB (Sten K Johnson).

De tecknare som tecknat utan företräde, men som var aktieägare på avstämningsdagen, kommer att få full tilldelning (subsidiär företrädesrätt). Övriga tecknare som tecknat utan företräde kommer att få reducerad tilldelning.

Avräkningsnotor beräknas kunna skickas ut fredagen 10 december 2010.

´Vi är glada över att emissionen övertecknats. Vi kan nu expandera på marknads- och försäljningssidan för att möta den förväntade efterfrågeökningen på utsläppsbegränsande teknik, som en följd av EU:s nya utsläppsdirektiv Industrial Emissions Directive (IED)´, säger Ulf Hagström, vd för ECOMB.

Genom Erbjudandet tillförs ECOMB 131 nya aktieägare och har därmed cirka 830 aktieägare. Handeln i ECOMBs aktie beräknas kunna inledas fredagen 21 januari.

Vellenova AB har varit finansiell rådgivare till ECOMB.



För ytterligare information, kontakta:
Ulf Hagström VD ECOMB AB (publ)
Telefon: 070 - 606 63 33
E-post: ulf@ecomb.se

Kort om ECOMB AB (publ)
ECOMBs affärsidé är att sälja det patenterade Ecotube-systemet, som minskar utsläppen av kväveoxider (NOx), svaveloxider (SOx) och koloxid (CO) från pannor inom fjärrvärme- och industrisektorn. Ecotube-systemet används i pannor som eldas med kol, avfall och biobränsle. Sedan starten har Ecotube-systemet installerats i ett trettiotal anläggningar. Ecotube-systemet har hittills sålts till kunder i USA, Frankrike, England, Holland och Sverige. ECOMB grundades 1992 och har 700 aktieägare. Bolaget är baserat i Södertälje.