Nyheter

2010 November 25

Karlskoga Energi & Miljö beställer SNCR till Ecotube-systemet

ECOMB AB (publ) har fått en beställning från Karlskoga Kraftvärmeverk, som ingår i koncernen Karlskoga Energi & Miljö, på ett SNCR (Selective Non Catalytic Reduction)-system för att ytterligare reducera sina NOx-utsläpp.

1998 installerades Ecotube-systemet i avfallspannan hos Karlskoga Kraftvärmeverk. Resultatet blev mycket lyckat och utsläppet av NOx (kväveoxider) kunde reduceras med 55% - med enbart luft.

Nu vill Karlskoga gå vidare och ytterligare sänka sina NOx-utsläpp. Därför har man valt att komplettera Ecotube-systemet med ett injiceringssystem för ammoniak. Med hjälp av luftens höga tryck och hastighet ut från Ecotuberna kan ammoniaken enkelt spridas i pannan och blandas in i rökgaserna på ett mycket effektivt sätt. Ordervärdet är drygt 1 MSEK.

- Det är extra roligt att få en beställning från en gammal trogen kund och vi ser fram emot projektet efter en period med olika förstudier. Allting tyder på att vi kommer att lyckas lika bra i Karlskoga som på andra pannor där vi genomfört liknande kompletteringsprojekt, säger Ulf Hagström, VD för ECOMB AB (publ)

Företrädesemission i ECOMB AB (publ)
ECOMB genomför just nu en garanterad företrädesemission och har i samband med denna ansökt om listning på AktieTorget. Erbjudandet med företrädesemissionen innehåller även en övertilldelningsoption med ett mindre antal aktier som allmänheten har möjlighet att teckna utan företräde. För mer information om ECOMB, se bolagets hemsida www.ecomb.se.

För mer information om Erbjudandet med företrädesemissionen och övertilldelningsoptionen, se www.emissionstorget.se/ecomb



För mer information, kontakta:
Ulf Hagström VD
ECOMB AB (publ)
Telefon: 08-55012550
E-post: ulf@ecomb.se



Kort om ECOMB AB (publ) ECOMBs affärsidé är att sälja det patenterade Ecotube-systemet, som minskar utsläppen av kväveoxider (NOx), svaveloxider (SOx) och koloxid (CO) från pannor inom fjärrvärme- och industrisektorn. Ecotube-systemet används i pannor som eldas med kol, avfall och biobränsle. Sedan starten har Ecotube-systemet installerats i ett trettiotal anläggningar. Ecotube-systemet har hittills sålts till kunder i USA, Frankrike, England, Holland och Sverige. ECOMB grundades 1992 och har 700 aktieägare. Bolaget är baserat i Södertälje.