Nyheter

2011 Januari 14

ECOMB får franska beställningar på reservdelar

Pressmeddelande 2011-01-14. ECOMB har fått beställningar på reservdelar från två franska anläggningar. Leveranserna omfattar bl.a. nya Ecotuber och diverse kringutrustning. Genom de vattenkylda Ecotuberna tillsätts luft, vatten och urea för bl.a. NOx-reduktion i pannorna. Tillverkningen kommer att starta omedelbart. Totalt ordervärde ca 800.000 kr.

”Ecotuberna är hjärtat i vår levererade utrustning och i takt med att antalet installationer ökar kommer reservdelsförsäljningen att få en allt större betydelse för vårt kassaflöde”, säger Ulf Hagström, vd för ECOMB.


För ytterligare information, kontakta:
Ulf Hagström VD
ECOMB AB (publ)
Telefon: 070 - 606 63 33
E-post: ulf@ecomb.se


Kort om ECOMB AB (publ)
ECOMBs affärsidé är att sälja det patenterade Ecotube-systemet, som minskar utsläppen av kväveoxider (NOx), svaveloxider (SOx) och koloxid (CO) från pannor inom fjärrvärme- och industrisektorn. Ecotube-systemet används i pannor som eldas med kol, avfall och biobränsle. Sedan starten har Ecotube-systemet installerats i ett trettiotal anläggningar. Ecotube-systemet har hittills sålts till kunder i USA, Frankrike, England, Holland och Sverige. ECOMB grundades 1992 och företaget är baserat i Södertälje.