Nyheter

2011 Januari 26

Stororder på 15,5 MSEK till ECOMB från fransk paradisö

Pressmeddelande 2011-01-26. ECOMB har fått en mycket stor order på en komplett anläggning för att minska utsläppen av CO och NOx från en koleldad panna på Reunion, en fransk paradisö i Indiska Oceanen.Reunion, med franskt departement, är formellt en del av EU och lyder därmed under EU-lagstiftningen. Det nya EU-direktivet IED (Industrial Emission Directive) med hårdare utsläppskrav för kol-och biobränsleeldade pannor ligger också bakom affären. 15,5 MSEK innebär att detta är ECOMBs enskilt största order någonsin för ombyggnad av en befintlig panna. I och med den nyvunna beställningen ökar ECOMBs orderstock från 2 till 17,5 MSEK, en ökning med nära 800%!
Leveransen omfattar ett komplett Ecotube-system med bl.a. 2 Ecotuber, för tillförsel av luft och ev. vatten och en SNCR (Selective Non Catalytic Reduction)-anläggning, där urea-lösning kommer att injiceras i pannan för ytterligare lägre NOx-utsläpp. Projektet kommer att gå igång direkt och merparten av installationsarbetet beräknas ske under sommaren.

”En helt fantastisk start på det nya året! Vi genomförde våra sedvanliga förstudier på pannan under förra året och vi visste att vi hade ett bra erbjudande till kunden, men slutfasen i säljprocessen har gått snabbare än i många andra fall. Ordern är också ett kvitto på vårt mycket lyckade referensprojekt för koleldade pannor, där vi under 2008-09 installerat Ecotube-systemet i två kolpannor i St Ouen, Paris, säger Ulf Hagström, vd för ECOMB.


För ytterligare information, kontakta:
Ulf Hagström VD
ECOMB AB (publ)
Telefon: 070 - 606 63 33
E-post: ulf@ecomb.se


Kort om ECOMB AB (publ)
ECOMBs affärsidé är att sälja det patenterade Ecotube-systemet, som minskar utsläppen av kväveoxider (NOx), svaveloxider (SOx) och koloxid (CO) från pannor inom fjärrvärme- och industrisektorn. Ecotube-systemet används i pannor som eldas med kol, avfall och biobränsle. Sedan starten har Ecotube-systemet installerats i ett trettiotal anläggningar. Ecotube-systemet har hittills sålts till kunder i USA, Frankrike, England, Holland och Sverige. ECOMB grundades 1992 och företaget är baserat i Södertälje.