Nyheter

2011 Januari 17

Tibia Konsult AB största ägare i ECOMB

Pressmeddelande 2011-01-17. ECOMB har nyligen genomfört en företrädesemission på 7,5 miljoner kronor som blev övertecknad med 36%. Finansmannen Sten K Johnson stod via bolaget Tibia Konsult AB som garant för 5 miljoner kronor i emissionen. Tibia tecknade även 1.297.966 B-aktier. Industrifonden, den tredje största ägaren efter grundarna Eric Norelius och Ulf Hagström, valde att i samband med emissionen avyttra hela sitt innehav, både A- och B-aktier i ECOMB, till Tibia. Hembud gäller för A-aktierna och registreringen beräknas vara klar inom kort. Totalt har nu Tibia Konsult AB 30% av rösterna i ECOMB och är därmed den största ägaren i bolaget.

”Vi ser mycket positivt på att få in nytt blod i ECOMB och Sten K Johnson, med finansiella muskler och industriell erfarenhet, känns helt rätt”, säger Ulf Hagström, vd för ECOMB.


För ytterligare information, kontakta:
Ulf Hagström VD
ECOMB AB (publ)
Telefon: 070 - 606 63 33
E-post: ulf@ecomb.se


Kort om ECOMB AB (publ)
ECOMBs affärsidé är att sälja det patenterade Ecotube-systemet, som minskar utsläppen av kväveoxider (NOx), svaveloxider (SOx) och koloxid (CO) från pannor inom fjärrvärme- och industrisektorn. Ecotube-systemet används i pannor som eldas med kol, avfall och biobränsle. Sedan starten har Ecotube-systemet installerats i ett trettiotal anläggningar. Ecotube-systemet har hittills sålts till kunder i USA, Frankrike, England, Holland och Sverige. ECOMB grundades 1992 och företaget är baserat i Södertälje.