Nyheter

2015 Mars 19

Franskt sockerbruk måste minska utsläppen

ECOMB har fått en beställning på en omfattande förstudie till ett sockerbruk i Frankrike. Pannan körs kampanjvis, som på många andra sockerbruk i världen, dvs ångproduktionen styrs inte av väderleken utan av behovet i sockerfabriken för tillverkningen av socker, sirap och etanol. De olika produktionsprocesserna kräver olika ångflöden, vilket medför att den koleldade pannan måste köras periodvis på antingen höga eller låga laster, där låglastdriften är särskild problematisk med förhöjda utsläpp av både NOx och CO.

Förstudiens syfte är att kartlägga dessa problematiska driftfall både genom mätningar ( videofilmningar, temperaturmätningar etc ) och CFD ( Computational Fluid Dynamics ) beräkningar där en Ecotube-installation simuleras. Affären är, beroende på antalet beräkningsfall, värd upp till 1 MSEK och projektet kommer att genomföras under Q2 och Q3 i år.







För ytterligare information, kontakta:
Ulf Hagström VD
ECOMB AB (publ)
Telefon: 08 - 550 125 50
E-post: ulf@ecomb.se




Kort om ECOMB AB (publ)
ECOMBs affärsidé är att sälja det patenterade Ecotube-systemet, som minskar utsläppen av kväveoxider (NOx), svaveloxider (SOx) och koloxid (CO) från pannor inom fjärrvärme- och industrisektorn. Ecotube-systemet används i pannor som eldas med kol, avfall och biobränsle. Sedan starten har Ecotube-systemet installerats i ett trettiotal anläggningar. Ecotube-systemet har hittills sålts till kunder i USA, Frankrike, England, Holland och Sverige. ECOMB grundades 1992 och företaget är baserat i Södertälje.