Nyheter

2016 Maj 19

ECOMB AB ställer ut på IVL´s 50-års jubileum den 1 juni 2016

ECOMB AB är inbjudna som utställare till IVL´s konferens ´Tillståndet i miljön 2016”. Samtidigt firar IVL 50 år av miljöforskning. Bland deltagarna finns ledande inom näringslivet, inflytelserika politiker och viktiga representanter för statliga myndigheter. Detta är ett ypperligt tillfälle att presentera vår teknik med förhoppning att påverka politikerna i deras arbete.
I programmet finns en kort presentation av ECOMB AB samt ett uttalande av ECOMBs VD, Ulf Hagström.

Svenska ECOMB överträffar miljökraven
ECOMB AB i Södertälje har en unik metod för att modernisera föråldrade förbränningsanläggningar. Metoden minskar växthusgaser på ett mer effektivt sätt än konventionell teknik samtidigt som konsumtionen av kemikalier minskar. År 2017 är en milstolpe i ECOMBs historia. För första gången har en nybyggd anläggning valt att installera ECOMBs miljöteknik istället för den konventionella tekniken som pannbyggarna tillämpar.

´Vi hoppas att det kommer få konsekvenser för framtida BAT-slutsatser (Bästa Tillgängliga Teknik) och att miljökraven därmed skärps´ - Ulf Hagström, VD ECOMB AB

Länk: http://tim.ivl.se/utstallare.4.41ba7c1514a956c967d19e2.html

Kort om ECOMB AB (publ) ECOMBs affärsidé är att sälja det patenterade Ecotube-systemet, som minskar utsläppen av kväveoxider (NOx), svaveloxider (SOx) och koloxid (CO) från pannor inom fjärrvärme- och industrisektorn. Ecotube-systemet används i pannor som eldas med kol, avfall och biobränsle. Sedan starten har Ecotube-systemet installerats i ett trettiotal anläggningar. Ecotube-systemet har hittills sålts till kunder i USA, Frankrike, England, Holland och Sverige. ECOMB grundades 1992 och företaget är baserat i Södertälje.