Nyheter

2018 Augusti 29

Skärpta miljökrav i Kina öppnar ny marknad - Panndiagnos beställd

Den kinesiska marknaden för avfallseldning har formligen exploderat under 2000-talet. Antalet avfallseldade anläggningar har ökat från endast ett fåtal till att idag omfatta över 1000 pannor i drift. Under senare tid har miljökraven skärpts och den nya administrationen strävar efter att kopiera de villkor som gäller för avfallspannorna inom EU. Det inkommande avfallet är ofta osorterat i Kina, en mer heterogen blandning jämfört med de europeiska anläggningarna. Detta ställer högre krav på pannorna och Ecotube-systemet är ett unikt verktyg som kan påverka förbränningsprocessen och jämna ut förhållandena i eldstaden.

Vi har sedan en tid tillbaks diskuterat ett samarbete med en ny partner i Kina och beställningen av en panndiagnos är en ny milstolpe i vår historia och ett kvitto på att vi är på rätt väg. Den avfallseldade pannan ligger i de östra delarna av Kina och ägs av en av de större energibolagen. Ordervärdet uppgår till ca 400 kkr och projektet kommer att slutföras under hösten.

För ytterligare information, kontakta:

Ulf Hagström VD
ECOMB AB (publ)
Telefon: 08 - 550 125 50
E-post: ulf@ecomb.se


Kort om ECOMB AB (publ)
ECOMBs affärsidé är att sälja det patenterade Ecotube-systemet, som minskar utsläppen av kväveoxider (NOx), svaveloxider (SOx) och koloxid (CO) från pannor inom fjärrvärme- och industrisektorn. Ecotube-systemet används i pannor som eldas med kol, avfall och biobränsle. Sedan starten har Ecotube-systemet installerats i ett trettiotal anläggningar. Ecotube-systemet har hittills sålts till kunder i USA, Frankrike, England, Holland, Polen och Sverige. ECOMB grundades 1992 och företaget är baserat i Södertälje.