Nyheter

2020 Februari 6

Senaste nytt från Ocean Recycle

Här kommer ett axplock av vad som hänt i dotterbolaget Ocean Recycle den senaste tiden, efter crowdfunding-projektet;


-          Problemen med försämrat dricksvatten, övergödda sjöar och hav är tveklöst ett gigantiskt problem över stora delar av världen. Under perioden har kontakter tagits med ett stort antal kommuner och länsstyrelser i Sverige, slutsatsen är att dessa frågor kommer allt högre upp på agendorna. Många har påbörjat arbetet med att ta fram åtgärdsplaner för de mest utsatta sjöarna.

-          Detaljerad info, som syrenivåer och djupförhållanden, saknas för de flesta insjöar i Sverige. I synnerhet gäller detta de s.k. djuphålorna som ofta är syrefria året om. Där genereras en stor del av hela sjöns problem, en generator till frigörande av fosfor med efterföljande algblomning. Med anledning av detta har vi redan nu flera offerter ute hos kunder, en form av förstudie för att kartlägga dessa förhållanden. Full fokus på att få igång affärerna i Ocean Recycle!.

-          Produktutvecklingen har resulterat i att en ny variant av syresättningsutrustningen projekterats, anpassad till mindre sjöar och dessa kunders specifika önskemål.

-          En förfrågan har kommit från Kina där frågan om rent dricksvatten från en insjö är mer eller mindre akut. Vi avvaktar mer info för att se om detta projekt är genomförbart, med tanke på var vi befinner oss idag med begränsade resurser.

-          Diskussioner om samarbete med världsledande företag inom branschen, producent av en väsentlig nyckelprodukt, pågår.

-          Kontakter med en mindre grupp investerare fortgår, målet är att stärka finanserna för att kunna accelerera bolagets utveckling under 2020