Nyheter

2021 November 19

Ocean Recycle One närmar sig sjösättning

Uppmärksamheten kring vårt första syresättningsprojekt är stor, inte minst lokalt i Nyköping där slutmontage och tester av Ocean Recycle One sker. Prestandaprov beräknas kunna ske nästa vecka, innan avfärd till Dynestadsjön, en insnörd Östersjövik utanför Gamleby. Södermanlands Nyheter kom på besök förra veckan, här finns länken till artikeln;
Vi hoppas att det milda vädret håller i sig en bra bit in i december, så att testerna hinner genomföras fullt ut. Projektet genomförs tillsammans med Kolmårdens djurpark, Västerviks kommun och Hushållningssällskapet.Kort om ECOMB AB (publ)
ECOMBs kärnverksamhet är att sälja och leverera tekniska lösningar, företrädesvis det egenutvecklade Ecotube-systemet, för att förbättra prestanda och minska utsläpp, t.ex. kväveoxider (NOx), från fastbränsleeldade pannor inom fjärrvärme- och industrisektorn på den internationella marknaden.
I dotterbolaget ECOMB Ocean Recycle AB ska övergödda sjöar och hav med döda bottnar syresättas med en egenutvecklad mobil teknik.
ECOMB grundades 1992 och har ca 2000 aktieägare. Aktien är noterad på Spotlight Stockmarkets lista. Bolaget är lokaliserat i Stockholms län. Mer om bolaget: www.ecomb.se